Już 22 marca 2025 r. odbędą się Trzecie Limanowskie Targi Zdrowej Żywności. Oprócz licznych wystawców producentów zdrowej żywności, wykładów Profesorów Uniwersytetu Rolniczego w tym roku pojawia się oferta edukacyjna w postaci warsztatów serowarskich prowadzonych przez Panią Danutę Poręba. W kilka godzin zajęć będzie można poznać tajniki wytwarzania serów poduszkowych typu oscypek i korboce. Tak podana praktyczna wiedza może zaowocować fantastyczną przygodą tworzenia dzieł sztuki jakim jest produkcja serów metodami tradycyjnymi. Druga oferta edukacyjna skierowana jest do dzieci i młodzieży „Biologia z Zielonego Kapelusza”, poprowadzi Pani dr Ewelina Więckowska, wprowadzając uczestników dzieci i młodzież w magiczny świat mikrokosmosu życia biologicznego. W zajęciach z użyciem doskonałego mikroskopu będzie można poznać jaki mikroświat występuje w wodzie czy w glebie. Takie zajęcia pozwolą na odkrywanie fantastycznego piękna świata co wyczuli z pewnością ludzi młodych na dalsze jego poznawanie i zachowanie nienaruszonego środowiska przyrodniczego. Ilość miejsc jest ograniczona więc obowiązują zapisy pod adresem mailowym : gorskaszkolarolnicza@interia.pl