Atrakcyjne warsztaty dla uczestników Trzecich Limanowskich Targów Zdrowej Żywności

  

 Już 22 marca 2025 r. odbędą się Trzecie Limanowskie Targi  Zdrowej Żywności. Oprócz licznych wystawców producentów zdrowej żywności, wykładów Profesorów Uniwersytetu Rolniczego w tym roku pojawia się oferta edukacyjna w postaci warsztatów serowarskich prowadzonych przez Panią Danutę Poręba. W kilka godzin zajęć będzie można poznać tajniki wytwarzania serów poduszkowych typu oscypek i korboce. Tak podana praktyczna wiedza może zaowocować fantastyczną przygodą tworzenia dzieł sztuki jakim jest produkcja serów metodami tradycyjnymi. Druga oferta edukacyjna skierowana jest do dzieci i młodzieży  „Biologia z Zielonego Kapelusza”, poprowadzi  Pani dr Ewelina Więckowska, wprowadzając uczestników dzieci i młodzież w magiczny świat mikrokosmosu życia biologicznego. W zajęciach z użyciem doskonałego mikroskopu będzie można poznać jaki mikroświat występuje w wodzie czy w glebie. Takie zajęcia pozwolą na odkrywanie fantastycznego piękna świata co wyczuli z pewnością ludzi młodych na dalsze jego poznawanie i zachowanie nienaruszonego środowiska przyrodniczego. Ilość miejsc jest ograniczona więc obowiązują zapisy  pod adresem mailowym : gorskaszkolarolnicza@interia.pl

Tagi: ,